Sommerrejse 2020


Ufl – Vestjylland og Riis Rejser inviterer på en spændende rejse til Moselfloden i Tyskland. Vi bor i byen, hvor det sker, nemlig Cochem. En smuk og levende middelalderby med masser af butiikker, cafèer og vinstuer. Vi bor centralt på det skønne ****Hotel Brixiade/Triton, hvor morgen- og aftensmaden indtages. Frokost er som tidligere år med daglig indkøb af friske varer og stående taffel. I tilknytning til hotellet forefindes en skøn have med borde og stole, hvor der er en skøn udsigt til Mosel Floden
REJSEPLAN:
19. juli 2020:
Afgang fra Lemvig tidlig morgen og efter endt opsamling – og kaffe og rundstykker i Fredericia – kører vi mod grænsen og gennem Nordtyskland – Dortmund og Køln, hvor vi krydser Rhinen og kort efter Mosel før vi når Cochem, hvor indkvartering og middagen venter.
20. juli 2020: Cochem. Halvdagstur.
Vi tager med byens ”Bimmelbane”/Traktorbus på rundtur i ca. 30 minutter, hvor vi ser nærmere på vores by, som rummer mange seværdigheder i form af bindingsværkshuse, det barokke rådhus og den smukke flodpromenade. Herefter til fods til borgen Reichsburg, der knejser sig over Mosel. Evt. mulighed for at løse entre og se borgen. – Over middag er der mulighed for at komme med til vinsmagning/vinkøb hos Helga Weisskopf – pris ca. 8 euro (ikke medregnet i rejsens pris).
21. juli 2020: Saarsløjfen ved Mettlach
Efter en dejlig morgenmad kører vi sydover langs Saar-floden til Mettlach og op til en platform med udsigt over Saarfloden. Her kan vi nyde den pragtfulde udsigt ned over flodens slyngninger, også kaldet Saar-sløjfen. Netop på dette sted har vi en flot udsigt til de tre lande Tyskland, Luxembourg og Frankrig.
22. juli 2020: Bingen – Rüdesheim – Koblenz

Fra Cochem kører vi over Hunsrück-bjergene til Bingen ved Rhinen, hvor vi sejler til Rüdesheim. Her kører vi op til Niederwald-monumentet, der ligger ca 300 m over Rhinen. Vi ser det store ”Fru Germania”, som symboliserer landets samling i 1871. Der er mulighed for at tage svævebanen ned til byen – eller tage med bussen. Vi har et lille ophold i byen inden vi kører langs den smukke del af Rhinen, forbi St. Goarshausen, hvor vi passerer det smalleste sted på Rhinen – 112 m – og kan se den sagnomspundne Loreleyklippe, hvor troldkvinden Loreley sad og sang og lokkede søfolk til forlis. – Ved Koblenz ser vi ”Deutsches Eck”, hvor Mosel opsluges af Rhinen. Herefter til hotellet.
23. juli 2020: Langs Moselpromenaden til Trier - festaften
Heldagstur langs Moselpromenaden – en oplevelse i særklasse. Vi nyder synet af vejplejede vinmarker, oplever den livlige trafik på Mosel og ser de velholdte byer. Vi når Tysklands ældste by, Trier, hvor vi går i romernes fodspor og ser både Porta Nigra, domkirken St. Peter og Kejser Konstantins tronsal Aula Platina – Om aftenen festaften med musik på hotellet.
24. juli 2020: - Ædelstenssliberi og sejltur på Mosel

Hen på formiddaggen kører vi til Kirchweiler, hvor vi besøger et ædelstenssliberi og ser produktionen. Herefter finder vi et smukt sted i det grønne og spiser frokost, inden vi kører til Beilstein, hvorfra vi sejler ca. en times tid retur til Cochem.

25. juli 2020: - Cochem – Danmark.
Vi starter hjemturen tidlig morgen – ad samme rute som ved udrejse - og afslutter traditionen tro med en 2 retters menu i Røde Kro, hvor vi får sagt pænt farvel og på gensyn og tak for denne gang.

Pris pr. deltager i dobbeltværelse kr. 5.145,00, som omfatter kørsel i moderne bus, hotelophold, helpension (incl. frokost som beskrevet), udflugter og entreer.

Vi anbefaler, at man tegner en afbestillingsforsikring, hvis man ikke har via indboforsikring. Denne andrager 6% af rejsens pris – kr. 309,00 , som skal indbetales sammen med depositum.

Såvel det gule som det blå sygesikringsbevis medbringes. Det gule gælder i Danmark og det blå i Tyskland.. P.g.a. af gældende regler ved rejser i udlandet, opfordrer vi til, at der tegnes en rejseforsikring, hvis man ikke har dette på indboforsikring. Spørg dit forsikringsselskab. UFL og Riis Rejser påtager sig intet ansvar for manglende forsikringsdækning, herunder hjemtransport.

Evt. spørgsmål: Chresten mob. 61 33 35 38.Sommerrejsen 2019 

UFL Vestjyllands rejse til Doksy i Tjekkiet.

Så kom dagen, hvor 49 deltager tog på en spændende og oplevelsesrig tur til Doksy i Tjekkiet. Igen i år med samarbejde med RIIS Rejser. Der var deltagere med fra flere forskellige klubber.

Vi startede tidlig morgen fra Lemvig og efter endt opsamling Struer, Holstebro og Herning forsatte vi til Fredericia, hvor vi fik en pause med kaffe og rundstykker. Vi havde i år en rigtig god chauffør, som hed Palle. Han gjorde en rigtig god indsats på turen samt havde en god forståelse over for os unge mennesker. Efter at vi havde samlet den sidste deltagere op i Padborg forsatte vi vores køretur ned gennem Tyskland, hvor vi sent på aftenen nåede vores Hotel i Doksy, hvor aftensmaden ventede.

På førstedagen om søndagen. Efter en god morgenmadsbuffet tog vi på en busrundtur rundt i vores by Doksy. Efter vi havde fået frokost tog vi på en afslappende sejlads på Macha Søen. Da vi havde fået aftensmad, havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På andendagen om mandagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til landets hovedstad Prag, hvor vi fik en rundvisning af en lokal dansktalende guide. Vi så bl.a. den gamle rådhusplads og det Arkitektoniske Verdens ur. Da vi var færdige med rundvisning tog vi bussen ud til et skønt område, hvor vi fik frokost. Efter frokost tog vi bussen tilbage til hotellet, hvor man kunne gøre det man ville indtil vi skulle have aftensmad. Om aftenen havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På tredjedagen om tirsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Wehlen, hvor vi gik ombord på en hyggelig turistbåd. Vi fik en skøn og afslappende sejltur på Elben, hvor vi bl.a. sejlede fordi de berømte sandstensklipper ved Basti. Da vi nåede i land i Bad Schandau fik vi frokost. Efter at vi havde fået frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor man kunne gøre det man ville indtil der var aftensmad. Om aftenen havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På fjerdedagen om onsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi med bus til Jetsted, hvor vi tog en svævebane op. Da vi var kommet op nyd vi den fantastiske udsigt over Jetsted. Efter vi havde taget svævebane ned igen fik vi frokost som bestod stående taffel. Da vi havde fået frokost kørte vi til Liberec, hvor der var mulighed, for at købe nogle ting med sig hjem. Da vi alle sammen var samlet i bussen kørte vi tilbage til hotellet, hvor man kunne gøre det man ville indtil der var aftensmad. Under aftensmaden var Chresten Bossen oppe at sige nogle rosende ord samt give en gave til vores chauffør Palle samt til 10 og 20 års jubilarerne. Derefter var der en tale fra Jens og derefter kom Carsten ind forklædt som Onkel Anders til stor morskab. Efter vi havde fået dessert var der musik og dans hvor danse lysten var stor.

På femtedagen om torsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet skulle vi have været ud til en gammel middelalderborg men da vi kom der ud valgte vi at droppe det p.ga. af varmen samt at der var et stykke vej og gå der op. I sted for tog vi ud til en campingplads hvor vi kunne gå rundt nede på stranden eller side og slappe af. Da vi havde fået frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor der var mulighed for de sidste indkøb samt at få pakket sin kuffert. Efter aftensmaden havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På sjettedagen om fredagen. Vi startede hjemturen tidlig morgen fra vores hotel i Doksy og da vi havde kørte et godt stykke fik vi morgenmad som vi havde med fra hotellet. I mens vi kørte til Danmark var Chresten Bossen oppe og sige tak for en rigtig god tur. Vi nåede til Røde Kro ca. kl. 18:00, hvor vi sluttede turen af med en 2 rettes menu inden turen gik til de forskellige aflæsningssteder.

Jeg oplevede i år et rigtig godt sammenhold. Folk var rigtig gode til at hjælpe hinanden samt at have omsorg over for hinanden.

Skrevet af

Jakob Lykkegaard ChristensenSommerrejsen 2018

UFL Vestjylland ferietur til Barlinek i Polen.                                        af Jakob Lykkegaard

Søndag den 22. juli tog 47 forventningsfulde mennesker på en spændende og oplevelsesrig tur til Barlinek i Polen. Vi havde vores fantastiske guide fra år 2012 Isabella, som igen gjorde en rigtig god indsats. Det blev så starten på UFL Vestjylland rejse nr. 27 siden starten i år 1993.

Vi startede busturen fra Lemvig og efter endt opsamling i Struer, Holstebro og Herning forsatte vi til Fredericia, hvor vi fik kaffe og rundstykker. Vi havde igen i år vores trofaste chauffør Kim, som igen i år gjorde en rigtig god indsats på turen samt havde en god forståelse over, for os unge mennesker. Efter en velfortjent kaffepause forsatte vi turen ned gennem Tyskland, hvor vi sent på aften nåde til vores hotel, hvor Isabella bød os velkommen til Barlinek. Derefter var der indkvartering og aftensmad.

På førstedagen, om mandagen. Efter en god morgenmadsbuffet fik vi en rundvisning i byen Barlinek af vores guide Isabella. Vi så bl.a. tovet, kirke, teknisk skole m.m. og bagefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor vi fik frokost. Om eftermiddagen var vi på en skøn sejltur og derefter var der mulighed for slappe af eller tage en tur ned i byen. Om var vi hjemme på hotellet, hvor vi havde hyggeligt samvær.

På anden dagen om tirsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi Witnica, hvor vi blev vist rundt af Isabella på et bryggeri. Da vi havde set bryggeriet var der mulighed, for at smage på nogle af deres øl og derefter kunne man købe nogle af deres øl med sig hjem. Da vi var færdige kørte vi til en park, hvor vi fik frokost og derefter kørte vi tilbage hotellet, hvor vi så noget af det polske landskab. Under aftensmaden så vi nogle Polske børn danse og derefter havde vi hjemmeaften på hotellet, hvor vi havde hyggeligt samvær.

På tredjedagen om onsdagen. Onsdag morgen startede med et uheld, hvor Line Nielsen fra Holstebro faldt på nogle trapper, hvor hun derefter kom på sygehuset og fik at vide at hun havde forstuvet foden. Alle havde stor omsorg over for Line, samt var gode til at hjælpe hende. Da vi havde spist morgenmad kørte vi til Poznan hvor vi først var inde på torvet for at se et klokkespil og derefter var vi inde og se en kirke. Efter frokosten var vi på en skøn togtur og derefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor der var aftensmad og hyggeligt samvær.

På fjerdedagen om torsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Stettin, hvor vi kørte til et marked, hvor der var mulighed for at gå rundt på egen hånd. Efter frokosten var vi på en hyggelig sejltur, og derefter tog vi tilbage til hotellet, hvor man kunne gøre det man ville indtil vi skulle have aftensmad. Inden aftensmaden var Chresten Bossen oppe og give en gave samt rosende ord til 10, 20 og 25 års jubilarerne. Efter aftensmaden var der musik og dans, hvor danselysten var stor.

På femtedagen om fredagen. Efter en god morgenmadsbuffet var vi klar til at køre ud i den skønne natur sammen med vores guide Isabella. Da vi sad i bussen fortalte vores guide lidt om Polen indtil vi gjorde ophold ved en kirke. Bagefter kørte vi til en campingplads, hvor vi fik frokost og derefter var der muglighed, for at gå en tur eller man kunne side og slappe af. Da vi nåede tilbage til hotellet kunne man gå ned i byen eller hvad man nu havde lyst til Efter aftensmaden inviterede vores guide Isabella os ud til bålet, hvor vi fik en gratis drinks som hun kunne sige pænt farvel til os.

På sjettedagen om lørdagen. Efter en god morgenmadsbuffet var vi klar til at køre til Danmark. I mens vi kørte var Chresten Bossen oppe og sige tak for en rigtig god tur. Vi nåede til Røde Kro i Sønderjylland ca. kl 17:30, hvor vi fik aftensmad og derefter gik turen til de forskellige aflæsningssteder. Jeg oplevede igen i år et rigtig godt sammenhold på turen. Folk var gode til at hjælpe og have omsorg over for hinanden.


Sommerrejsen 2017

UFL Vestjyllands ferietur Suhl til Tyskland.


Lørdag den 22. Juli var dagen, hvor UFL Vestjylland årlige rejse løb af stablen til Suhl i delstaten Thüringen. Det blev så starten på UFL Vestjylland rejse nr. 25 siden starten i år 1993. Vi har efterhånden været mange steder i Europa.

Vi startede tidlig morgen fra Lemvig og efter endt opsamling i Struer, Holstebro og Herning forsatte vi turen til Fredericia, hvor vi fik kaffe og rundstykker. Vi havde i år en ny chauffør som hed Kim han gjorde en rigtig god indsats på turen. Han kom med nogle gode historie til stor morskab for de unge mennesker Efter en velfortjent pause forsatte vi turen ned gennem Tyskland, hvor vi sent på aftenen nåede vores hotel i byen Suhl, hvor aftensmaden og indkvartering ventede.

På førstedagen om søndagen. Efter en god morgenmadsbuffet fik vi en spændende rundvisning af en lokal guide i vores by Suhl. Da vi var blevet vist rundt i byen fandt vi et godt sted, hvor vi fik frokost. Efter havde fået en god frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor vi kunne gøre det, vi ville, indtil vi skulle aftensmad. Efter aftensmaden havde vi hyggelig samvær hjemme på hotellet.

På anden dagen om mandagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Saalfeld hvor vi var inde og se Feengrotten. Vi fik en spændende rundvisning inde i drypstenshulen, hvor der til sidst blev slukket for lyset og spillet et stykke fra Ringenes Herre. Da vi havde set drypstenshulen fik vi frokost i regnvejr, og derefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor vi kunne gøre det, vi ville resten af dagen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På tredjedagen om tirsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Oberweisbacher Bergbahn hvor vi var med en bjergbane op til Lichtenhain. Da vi var færdige med at køre i tog, kørte vi tilbage til hotellet. Vi fik denne dag lov til af hotellet at nyde vores frokost i en af deres lokaler, fordi at det regnede. Da vi havde fået frokost var resten dagen til fri disposition hvor nogle valgte at gå en tur ned i byen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På fjerdedagen om onsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Hothenwarte hvor vi fik en afslappende sejltur. Da vi nåede i land gik vi over til bussen, hvor vi fik frokost. Frokosten forgik lige som de tidligere år ved dagligt indkøb i et supermarked og ved stående taffel, hvor det bedst kunne lade sig gøre. Da vi havde spist frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor der var mulighed for at gå ned i byen på egen hånd. Da vi fik aftensmad var Chresten Bossen oppe og give en gave samt rosende ord til 10 og 20 års jubilarerne. Bagefter var der gaver og rosende ord til vores chauffør Kim. Bagefter blev der spillet op til musik og dans, hvor danselysten var stor.

På femtedagen om torsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørt vi til Erfurt hvor vi skulle mødes med vores 2 guider. Da vi var delt op i 2 hold fik vi en spændende rundvisning i Erfurt hvor vi bl.a. så Kræmmerbroen og et universitet m.m. Da vi var færdige med at blive vist rundt fik vi frokost og derefter var der mulighed for at gå rundt i byen på egen hånd. Da vi kom hjem til hotellet igen, kunne vi gøre det, vi ville indtil, der var aftensmad, hvor nogle benyttede lejligheden til at få pakket til hjemrejsen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På sjettedagen om fredagen. Efter en god morgenmadsbuffet begyndte vi hjemmeturen til Danmark. Da vi havde fået frokost var Chresten Bossen oppe og sige tak for en god tur. Vi nåede til Røde Kro i Sønderjylland omkring kl. 19:25 hvor vi sluttede turen af med en 2 retters menu inden turen gik til de forskellige aflæsningssteder.

Jeg oplevede igen i år et rigtig godt sammenhold. Folk var gode til at få de nye deltagere med ind i gruppen. Folk var gode til at hjælpe hinanden. Nu venter vi så spændt på hvad Riis Rejser kan tilbyde os af spændende ferieoplevelser i år 2018.


Skrevet af Jakob Lykkegaard 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Klasselærere porttitor augue en turpis porttitor maximus. Nulla luctus Elementum felis, sit amet condimentum Lectus rutrum own.