Sommerrejsen 2019 

REJSETILBUD FRA UFL VESTJYLLAND
DOKSY I TJEKKIET
20. – 26. JULI 2019 – 7 DAGE MED HELPENSION

Ufl – Vestjylland og Riis Rejser inviterer på en spændende rejse til byen Doksy i Nordbøhmen i Tjekkiet. Byen er en smukt beliggende by med ca. 7.200 indbyggere og er et godt udgangspunkt for spændende og afslappende udflugter i det nære område. Ved byen finder vi den skønne Macha Sø med hyggelig Cafe, turbåd m.v.
På vores udflugter ser vi bjerge, floder, museer og nyder samværet og de dejlige landskaber.
Vi besøger også byer, hvor der er mulighed for at handle til tjekkiske priser
Vi bor på *** Grand Hotel Doksy, hvor vi indtager morgen – og aftensmad. Frokost er med daglig indkøb af friske varer og stående taffel.

REJSEPLAN:
20. juli 2019:
Afgang fra Lemvig tidlig morgen og efter endt opsamling – og kaffe og rundstykker i Fredericia – kører vi mod grænsen og gennem Nordtyskland og via græseovergangen mellem Tyskland og Tjekkiet, ankommer vi til vores hotel, hvor der vil være middag og indkvartering.
21. juli 2019: Doksy og sejltur.
Efter morgenbuffeten går/kører vi en tur i byen og orienterer os om indkøbsmuligheder, forretninger, cafeer og stranden ved søen, hvor vi senere tager med på en hyggelig sejllads på Macha Søen med én af de smukke turbåde.
22. juli 2019: Prag:
Denne dag skal vi til landets hovedstad – Prag, som er én af de smukkeste byer i Europa. Her mødes vi med en dansktalende lokal guide ved Wenzelspladsen, og denne tager os med på en køretur i den skønne by. Og efter en kort frokostpause ved bussen, tager guiden os med på en lille rundtur til Prags berømte gamle rådhusplads, til Karlsbroen m.v. – Naturligvis vil senere være mulighed for at shoppe og nyde nogle stunder i den skønne by.
23. juli 2019: Sejltur på Elben fra Wehlen til Bad Schandau.
Efter tidlig morgenmad og afgang fra hotellet, skal vi denne dag sejle på den smukke flod Elben fra Wehlen til Bad Schandau. Sejladsen bringer os bl.a. forbi de berømte sandstensklipper ved Bastei. Fra Bad Schandau kører vi igen tilbage til vores hotel i Doksy.

24. juli 2019: Svævebane Jested og besøg i Liberec:
Om formiddagen kører vi udflugt til det prægtige Nordbøhmen, og vi stopper op i Jested, hvor vi tager svævebanen op i godt 1000 m.o.h. Her kan vi nyde udsigten over det smukke landskab. Efter frokost kan vi hygge og shoppe på den populære plads i byen Liberec. - Om aftenen festaften med dans og musik, hvor vi fejrer vores 10,20 og 25 års jubilarer på behørig vis.


25. juli 2019: - Natur og historie.
Vi skal denne dag besøge en gammel Middelalderborg, som hedder Bezdez, og som oprindelig var en fæstning. Samtidig blev denne anvendt til jagtselskaber, afslapning m.v.
Som så mange andre historiske klenodier, blev borgen ødelagt af en krig – 30 års krigen. Om eftermiddagen kan man fortage indkøb eller gå en tur i den lokale zoologiske have.

26. juli 2019: - Doksy – Danmark.
Vi starter hjemturen tidlig morgen og afslutter traditionen tro med en 2 retters menu i Røde Kro, hvor vi får sagt pænt farvel og på gensyn og tak for denne gang.

Pris pr. deltager i dobbeltværelse kr. 4.711,00, som omfatter kørsel i moderne bus, hotelophold, helpension (incl. frokost som beskrevet), udflugter og entreer.

Vi anbefaler, at man tegner en afbestillingsforsikring, hvis man ikke har via indboforsikring. Denne andrager 6% af rejsens pris – kr. 283,00 , som skal indbetales sammen med depositum.

Såvel det gule som det blå sygesikringsbevis medbringes. Det gule gælder i Danmark og det blå i Tyskland og Tjekkiet. P.g.a. af gældende regler ved rejser i udlandet, opfordrer vi til, at der tegnes en rejseforsikring, hvis man ikke har dette på indboforsikring. Spørg dit forsikringsselskab. UFL og Riis Rejser påtager sig intet ansvar for manglende forsikringsdækning, herunder hjemtransport.

Evt. spørgsmål: Chresten mob. 61 33 35 38.Sommerrejsen 2018

UFL Vestjylland ferietur til Barlinek i Polen.                                        af Jakob Lykkegaard

Søndag den 22. juli tog 47 forventningsfulde mennesker på en spændende og oplevelsesrig tur til Barlinek i Polen. Vi havde vores fantastiske guide fra år 2012 Isabella, som igen gjorde en rigtig god indsats. Det blev så starten på UFL Vestjylland rejse nr. 27 siden starten i år 1993.

Vi startede busturen fra Lemvig og efter endt opsamling i Struer, Holstebro og Herning forsatte vi til Fredericia, hvor vi fik kaffe og rundstykker. Vi havde igen i år vores trofaste chauffør Kim, som igen i år gjorde en rigtig god indsats på turen samt havde en god forståelse over, for os unge mennesker. Efter en velfortjent kaffepause forsatte vi turen ned gennem Tyskland, hvor vi sent på aften nåde til vores hotel, hvor Isabella bød os velkommen til Barlinek. Derefter var der indkvartering og aftensmad.

På førstedagen, om mandagen. Efter en god morgenmadsbuffet fik vi en rundvisning i byen Barlinek af vores guide Isabella. Vi så bl.a. tovet, kirke, teknisk skole m.m. og bagefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor vi fik frokost. Om eftermiddagen var vi på en skøn sejltur og derefter var der mulighed for slappe af eller tage en tur ned i byen. Om var vi hjemme på hotellet, hvor vi havde hyggeligt samvær.

På anden dagen om tirsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi Witnica, hvor vi blev vist rundt af Isabella på et bryggeri. Da vi havde set bryggeriet var der mulighed, for at smage på nogle af deres øl og derefter kunne man købe nogle af deres øl med sig hjem. Da vi var færdige kørte vi til en park, hvor vi fik frokost og derefter kørte vi tilbage hotellet, hvor vi så noget af det polske landskab. Under aftensmaden så vi nogle Polske børn danse og derefter havde vi hjemmeaften på hotellet, hvor vi havde hyggeligt samvær.

På tredjedagen om onsdagen. Onsdag morgen startede med et uheld, hvor Line Nielsen fra Holstebro faldt på nogle trapper, hvor hun derefter kom på sygehuset og fik at vide at hun havde forstuvet foden. Alle havde stor omsorg over for Line, samt var gode til at hjælpe hende. Da vi havde spist morgenmad kørte vi til Poznan hvor vi først var inde på torvet for at se et klokkespil og derefter var vi inde og se en kirke. Efter frokosten var vi på en skøn togtur og derefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor der var aftensmad og hyggeligt samvær.

På fjerdedagen om torsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Stettin, hvor vi kørte til et marked, hvor der var mulighed for at gå rundt på egen hånd. Efter frokosten var vi på en hyggelig sejltur, og derefter tog vi tilbage til hotellet, hvor man kunne gøre det man ville indtil vi skulle have aftensmad. Inden aftensmaden var Chresten Bossen oppe og give en gave samt rosende ord til 10, 20 og 25 års jubilarerne. Efter aftensmaden var der musik og dans, hvor danselysten var stor.

På femtedagen om fredagen. Efter en god morgenmadsbuffet var vi klar til at køre ud i den skønne natur sammen med vores guide Isabella. Da vi sad i bussen fortalte vores guide lidt om Polen indtil vi gjorde ophold ved en kirke. Bagefter kørte vi til en campingplads, hvor vi fik frokost og derefter var der muglighed, for at gå en tur eller man kunne side og slappe af. Da vi nåede tilbage til hotellet kunne man gå ned i byen eller hvad man nu havde lyst til Efter aftensmaden inviterede vores guide Isabella os ud til bålet, hvor vi fik en gratis drinks som hun kunne sige pænt farvel til os.

På sjettedagen om lørdagen. Efter en god morgenmadsbuffet var vi klar til at køre til Danmark. I mens vi kørte var Chresten Bossen oppe og sige tak for en rigtig god tur. Vi nåede til Røde Kro i Sønderjylland ca. kl 17:30, hvor vi fik aftensmad og derefter gik turen til de forskellige aflæsningssteder. Jeg oplevede igen i år et rigtig godt sammenhold på turen. Folk var gode til at hjælpe og have omsorg over for hinanden.


Sommerrejsen 2017

UFL Vestjyllands ferietur Suhl til Tyskland.


Lørdag den 22. Juli var dagen, hvor UFL Vestjylland årlige rejse løb af stablen til Suhl i delstaten Thüringen. Det blev så starten på UFL Vestjylland rejse nr. 25 siden starten i år 1993. Vi har efterhånden været mange steder i Europa.

Vi startede tidlig morgen fra Lemvig og efter endt opsamling i Struer, Holstebro og Herning forsatte vi turen til Fredericia, hvor vi fik kaffe og rundstykker. Vi havde i år en ny chauffør som hed Kim han gjorde en rigtig god indsats på turen. Han kom med nogle gode historie til stor morskab for de unge mennesker Efter en velfortjent pause forsatte vi turen ned gennem Tyskland, hvor vi sent på aftenen nåede vores hotel i byen Suhl, hvor aftensmaden og indkvartering ventede.

På førstedagen om søndagen. Efter en god morgenmadsbuffet fik vi en spændende rundvisning af en lokal guide i vores by Suhl. Da vi var blevet vist rundt i byen fandt vi et godt sted, hvor vi fik frokost. Efter havde fået en god frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor vi kunne gøre det, vi ville, indtil vi skulle aftensmad. Efter aftensmaden havde vi hyggelig samvær hjemme på hotellet.

På anden dagen om mandagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Saalfeld hvor vi var inde og se Feengrotten. Vi fik en spændende rundvisning inde i drypstenshulen, hvor der til sidst blev slukket for lyset og spillet et stykke fra Ringenes Herre. Da vi havde set drypstenshulen fik vi frokost i regnvejr, og derefter kørte vi tilbage til hotellet, hvor vi kunne gøre det, vi ville resten af dagen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På tredjedagen om tirsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Oberweisbacher Bergbahn hvor vi var med en bjergbane op til Lichtenhain. Da vi var færdige med at køre i tog, kørte vi tilbage til hotellet. Vi fik denne dag lov til af hotellet at nyde vores frokost i en af deres lokaler, fordi at det regnede. Da vi havde fået frokost var resten dagen til fri disposition hvor nogle valgte at gå en tur ned i byen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På fjerdedagen om onsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørte vi til Hothenwarte hvor vi fik en afslappende sejltur. Da vi nåede i land gik vi over til bussen, hvor vi fik frokost. Frokosten forgik lige som de tidligere år ved dagligt indkøb i et supermarked og ved stående taffel, hvor det bedst kunne lade sig gøre. Da vi havde spist frokost tog vi tilbage til hotellet, hvor der var mulighed for at gå ned i byen på egen hånd. Da vi fik aftensmad var Chresten Bossen oppe og give en gave samt rosende ord til 10 og 20 års jubilarerne. Bagefter var der gaver og rosende ord til vores chauffør Kim. Bagefter blev der spillet op til musik og dans, hvor danselysten var stor.

På femtedagen om torsdagen. Efter en god morgenmadsbuffet kørt vi til Erfurt hvor vi skulle mødes med vores 2 guider. Da vi var delt op i 2 hold fik vi en spændende rundvisning i Erfurt hvor vi bl.a. så Kræmmerbroen og et universitet m.m. Da vi var færdige med at blive vist rundt fik vi frokost og derefter var der mulighed for at gå rundt i byen på egen hånd. Da vi kom hjem til hotellet igen, kunne vi gøre det, vi ville indtil, der var aftensmad, hvor nogle benyttede lejligheden til at få pakket til hjemrejsen. Efter en god aftenbuffet havde vi hyggeligt samvær hjemme på hotellet.

På sjettedagen om fredagen. Efter en god morgenmadsbuffet begyndte vi hjemmeturen til Danmark. Da vi havde fået frokost var Chresten Bossen oppe og sige tak for en god tur. Vi nåede til Røde Kro i Sønderjylland omkring kl. 19:25 hvor vi sluttede turen af med en 2 retters menu inden turen gik til de forskellige aflæsningssteder.

Jeg oplevede igen i år et rigtig godt sammenhold. Folk var gode til at få de nye deltagere med ind i gruppen. Folk var gode til at hjælpe hinanden. Nu venter vi så spændt på hvad Riis Rejser kan tilbyde os af spændende ferieoplevelser i år 2018.


Skrevet af Jakob Lykkegaard